Recensioner

Borde bli film
Betyg 4+ av 6

Vilken bra bok. Jag blev helt tagen av både storyn och karaktärerna . Boken var lättläst och det var ett driv igenom hela boken. Som gjorde att den var svår att släppa. Jag ville veta mer om hur det skulle gå för gruppen. Den här boken borde bli film. Jag rekommenderar boken varmt. Jag ger den en stark 4 /6 💙💙💙💙
(Läs hela recensionen här)
Maria Johansson, mariiajohanssoon, 9 april 2022

En perfekt bladvändare
Betyg 5 av 5
Denna bok Fängslade mig. Speciellt när man lärde känna karaktärerna på djupet. Den var svår att lägga ifrån sig för man ville bara veta vad som skulle ske med Tage och gruppen.
Den rekommenderas starkt! Med andra ord en perfekt bladvändare. Av mig så får denna pärla
💙💜❤💜💙 av 5st❤
(Läs hela recensionen här)
jt.bocker161212, 25 mars 2022

Skulle kunna bli en bra film!
Det här är en riktigt fängslande och spännande bok som handlar om en helt vanlig människa som hamnar i en lite ovanlig livsfas. Jag hade först lite svårt att komma in i boken då det var ganska mycket information men som var nödvändig för mig som läsare. Författaren har ett fint och effektfullt språk som flyter på och miljöbeskrivningarna är från Stockholm och mycket välkända om man är bekant med staden. En historia som gör att det känns som jag är där, mitt i händelserna. Det här skulle kunna bli en bra film!
(Läs hela recensionen här)
Cia Dowermyr, cias_bokhylla, 19 mars 2022

Rekommenderas starkt!
Betyg 4 av 5
Jag kände ett starkt begär efter att veta hur allt skulle sluta. Martin Björklind använder språket på ett effektfullt sätt. Han använder nutid vid fartiga scener vilket skapar en nära koppling mellan läsaren och handlingen. Jag som läser befinner mig verkligen mitt i händelserna. (…) Det här är en spännande bok som är annorlunda, på ett bra sätt. Jag som gillar thrillers uppskattade verkligen denna som skruvar till allt. Rekommenderas starkt!
(Läs hela recensionen här)
Rebecka Nyman, _enbokiveckan_, 20 november 2021

Vilken resa!
Älskade boken! Vilken resa! Fantastisk blandning av thriller, filosofi, surrealism, romans, Matrix, Inception och Snövit.
Rufus Walker, 8 oktober 2021

Kan läsas ur olika synvinklar
En tredje värld är en historia med fantasi och berättarglädje. Den innehåller väldigt mycket, och kan läsas ur olika synvinklar. Här kan man hitta en skildring inifrån av en psykos men samtidigt fundera på om allt detta kanske ändå händer inom romanens faktiska verklighet. Det går också att läsa boken som ett försvar för udda, sköra existenser (…) Vidare kan man hitta en dramatisk thriller här, och beskrivningar av Stockholmsmiljöer. Det finns kort sagt gott om intressanta och roliga idéer samlade i romanen.
Monika Orski, Legatus Mensae, nummer 5/2021

En bok fylld av fina porträtt
Det roliga, underfundiga, men också hans ofta återkommande filosofiska resonemang. Det här är en bok fylld av fina porträtt, skrämmande händelser, överraskande vändningar, lite sorg, lite förlåtelse, och frågor om vad vi egentligen vet om vår värld och oss själva. Finns fler dimensioner? Finns en tredje värld? Och vad är det i så fall? God läsning!
Anna Bennich, författare & psykolog, 17 augusti 2021

Påminner om Ajvides tidigare verk
Vad har jag läst? Utan att spoila så kan jag säga att jag har läst en actionfylld spänningsroman där Stockholm blir platsen där flera blodiga och brutala mord begås. Jag kan säga att jag har läst en samhällskritisk roman med starka personporträtt där psykisk ohälsa lyfts fram och människor bakom diagnosen får en röst. Jag kan säga att jag har läst en fartfylld fantasy-roman som påminner om Ajvides tidigare verk. Och jag som inte läser fantasy?! (…) Ska erkänna att jag inte trodde detta var min genre, men det var det ju och mer därtill! (Läs hela recensionen här)
Hannah Laine, dagarna_med_boken, 29 juli 2021

En ny genre är född
En idé och intrig som inte liknar något jag läst förut. Intressant och spännande. Komplexa porträtt av personer. Gott hantverk i texterna. Lättläst fastän begreppen och kontexten är allt annat än lätt. Leder till reflektion kring vad jag själv uppfattar som verkligt och inte. En ny genre är född – ”philosophie existentiale noir”!
Kajsa Berglind, 3 juli 2021

Ytterligare fem kundrecensioner på Bokus