Recensioner

Rekommenderas starkt!
Betyg 4 av 5
Jag kände ett starkt begär efter att veta hur allt skulle sluta. Martin Björklind använder språket på ett effektfullt sätt. Han använder nutid vid fartiga scener vilket skapar en nära koppling mellan läsaren och handlingen. Jag som läser befinner mig verkligen mitt i händelserna. (…) Det här är en spännande bok som är annorlunda, på ett bra sätt. Jag som gillar thrillers uppskattade verkligen denna som skruvar till allt. Rekommenderas starkt!
(Läs hela recensionen här)
Rebecka Nyman, _enbokiveckan_, 20 november 2021

Vilken resa!
Älskade boken! Vilken resa! Fantastisk blandning av thriller, filosofi, surrealism, romans, Matrix, Inception, och Snövit.
Rufus Walker, 8 oktober 2021.

Kan läsas ut olika synvinklar
En tredje värld är en historia med fantasi och berättarglädje. Den innehåller väldigt mycket, och kan läsas ur olika synvinklar. Här kan man hitta en skildring inifrån av en psykos men samtidigt fundera på om allt detta kanske ändå händer inom romanens faktiska verklighet. Det går också att läsa boken som ett försvar för udda, sköra existenser (…) Vidare kan man hitta en dramatisk thriller här, och beskrivningar av Stockholmsmiljöer. Det finns kort sagt gott om intressanta och roliga idéer samlade i romanen.
Monika Orski, Legatus Mensae, nummer 5/2021.

En bok fylld av fina porträtt
Det roliga, underfundiga, men också hans ofta återkommande filosofiska resonemang. Det här är en bok fylld av fina porträtt, skrämmande händelser, överraskande vändningar, lite sorg, lite förlåtelse, och frågor om vad vi egentligen vet om vår värld och oss själva. Finns fler dimensioner? Finns en tredje värld? Och vad är det i så fall? God läsning!
Anna Bennich, författare & psykolog, 17 augusti 2021.

Påminner om Ajvides tidigare verk
Vad har jag läst? Utan att spoila så kan jag säga att jag har läst en actionfylld spänningsroman där Stockholm blir platsen där flera blodiga och brutala mord begås. Jag kan säga att jag har läst en samhällskritisk roman med starka personporträtt där psykisk ohälsa lyfts fram och människor bakom diagnosen får en röst. Jag kan säga att jag har läst en fartfylld fantasy-roman som påminner om Ajvides tidigare verk. Och jag som inte läser fantasy?! (…) Ska erkänna att jag inte trodde detta var min genre, men det var det ju och mer därtill! (Läs hela recensionen här)
Hannah Laine, dagarna_med_boken, 29 juli 2021

En ny genre är född
En idé och intrig som inte liknar något jag läst förut. Intressant och spännande. Komplexa porträtt av personer. Gott hantverk i texterna. Lättläst fastän begreppen och kontexten är allt annat än lätt. Leder till reflektion kring vad jag själv uppfattar som verkligt och inte. En ny genre är född – ”philosophie existentiale noir”!
Kajsa Berglind, 3 juli 2021

Ytterligare fem kundrecensioner på Bokus